Camprodon

A la confluència els rius Ter i Ritort, Camprodon és el poble més gran de la vall que porta el mateix nom. Municipi tradicionalment turístic i excursionista, convida al visitant a passejar per els seus carrers empedrats, visitar el Pont Nou, el passeig Maristany amb les seves senyorials cases modernistes, el carrer València ple de botigues típiques, els seus passeigs frondosos i les seves fonts… Trobareu mercat setmanal tots els diumenges al centre de la població.

Camprodon és un d’aquells pobles de Catalunya que val la pena visitar, al menys un cop a la vida. És famós pels logoseus embotits com el Bull negre, el Bull Blanc, la llonganissa o el reconegudíssim fuet de Camprodon, així com també les famoses Galetes Birba, segur que n’heu menjat alguna vegada! . Passejant pel centre històric també trobareu la casa on va nèixer Isaac Albéniz i unes esglèsies i monastirs romànics increíbles.

Com a imatge més reconeguda de Camprodon, tenim el Pont Nou, que segons la documentació trobada, la seva construcció podria datar de fins del segle XII i principis del XIII. Es creu que es va aixecar sobre les restes d’un altre pont més antic, per això el nom de Pont Nou.

El terme municipal de Camprodon és un dels més grans de la vall, gràcies a l’annexió dels termes de Freixenet, la colònia Estebanell i dels pintorescs pobles de Rocabruna i Beget. El turisme, a Camprodon, hi ha estat present des de principis del s.XIX, amb l’arribada dels primers excursionistes i persones importants de la burgesia barcelonesa.

Més informació aquí.

camprodon-entorn-els-roures