Descobreix la Vall de Camprodon

Ruta Refugi Ulldeter –
Naixement Riu Ter

Itinerari que ens acosta fins al espectacular naixement del riu Ter, tot passant per paratges d’alta muntanya.

El recorregut visita les restes del que va ser el primer refugi de la península i també passa per una zona de mulleres que depèn de l’època de l’any es pot formar un petit estany.

Per començar l’excursió, us heu de dirigir a l’estació d’SKI de Vallter2000.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

És el millor exponent de paissatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’ excepcional valor paisatgístic.

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi ha 28 itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural.

Els itineraris del Parc Natural connecten sovint amb els de la xarxa de senders Itinerànnia. Per tant, des dels itineraris del Parc Natural es pot accedir a peu a qualsevol altre punt de la Garrotxa, el Ripollès o l’Alt Empordà a través d’Itinerànnia.

La Fageda d’en Jordà

Aquesta excursió és ideal per sortir amb els nens i que gaudeixin d’una dia diferent. Combina una mica de cultura sobre el nostre país i una activitat que de ben segur els encantarà. Excurssió en carruatges per la fageda d’en Jordà i a continuació la visita a la granja cooperativa de la fageda on podreu degustar i comprar iogurts, gelats, etc.

La famosa Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs molt excepcional perquè creix en un terreny planer, a només 550m d’altitud. De fet, s’assenta damunt d’una colada de lava que va emetre el volcà del Croscat, gràcies a la qual ofereix un relleu accidentat. En aquest enllaç podeu trobar els detalls de l’itinerari que us recomenem per la Fageda d’en Jordà.

La Fageda d’en Jordà és una de les 26 reserves naturals que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Diuen que l’estació més bonica per visitar-la és la tardor, però la veritat és que qualsevol estació és bona, per gaudir d’un bon dia en familia.

Si voleu disfrutar en familia d’una jornada diferent, us recomenem l’excurssió en carruatges per la fageda d’en Jordà. Amb els carruatges tirats per cavalls, anireu recorrent el seu interior coneixent la seva història i el seu entorn. Durada 1 hora. Més detalls en aquest enllaç.

Cooperativa la Fageda

Com a activitat diferent i molt interessant per grans i petits, podeu visitar la granja de iogurts la fageda. Podreu visitar les instal.lacions i fer un petit tast.