Descobreix la Vall de Camprodon

Perquè no et preocupis de res, ens encarreguem de proporcionar-te tota la informació i orientació que necessitis per gaudir al màxim de l’entorn. Amb la nostra experiència i coneixement local, et donarem les millors recomanacions i suggeriments per aprofitar al màxim la teva estada i descobrir els racons més especials de la regió.

L’HERMITA DEL REMEI

a 4 km

Recorregut d’uns 4 quilòmetres fins a L’Hermita del Remei. Sortim del càmping a la dreta, i just al final del mateix carrer prenem  la pista de l’esquerra. Passarem  pel costat d’un torrent, una pedrera i el veïnat de la Ral. Santuari de gran bellesa, no es pot visitar el seu interior, però és una excurssió molt maca i s’hi poden veure vaques pasturant. Es pot allargar l’excursió i arrifar fins a Camprodon (8KM total). Es pot tornar en transport públic.

Gorg de Malatosca

a 9.6 km

El Gorg de Malatosca és un dels racons més encantadors de Sant Joan de les Abadesses. Aquí, descobriràs una petita bassa amb una cascada rodejada de bellesa natural, perfecta per relaxar-te i connectar amb la naturalesa. A més, podràs gaudir d’un agradable pícnic a la taula habilitada per a aquesta finalitat.

Basses de Beget

a 24 km

El poble de Beget està situat a la Vall de Camprodon però en un fondalada de la Garrotxa. Cases antigues de pedra amb balconades de fusta esglaonades sobre el riu, travessat per dos vells i ben conservats ponts. El temple parroquial,  declarat monument nacional, dedicat a sant Cristòfor, és un exemplar romànic del segles X-XIII.

Localització

Ruta dels 7 Gorgs

a 24 km

El Torrent de la Cabana, amb la seva Ruta dels 7 Gorgs, és una excursió molt popular per gaudir en família i es troba situada en el terme municipal de Campdevànol. El recorregut segueix el torrent d’Estiula en un tram sense dificultats i està perfectament senyalitzat amb panells informatius al llarg de tot el trajecte. El punt de partida és l’aparcament de l’àrea d’oci de la Font del Querol, a uns tres quilòmetres de Campdevànol en direcció a Gombrèn, on trobareu taules, bancs i barbacoes per aprofitar al màxim la vostra estada.

Ruta Refugi Ulldeter –
Naixement Riu Ter

Itinerari que ens acosta fins al espectacular naixement del riu Ter, tot passant per paratges d’alta muntanya.

El recorregut visita les restes del que va ser el primer refugi de la península i també passa per una zona de mulleres que depèn de l’època de l’any es pot formar un petit estany.

Per començar l’excursió, us heu de dirigir a l’estació d’SKI de Vallter2000.

Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

És el millor exponent de paissatge volcànic de la península Ibèrica. Té una quarantena de cons volcànics i més de 20 colades de laves basàltiques. L’orografia, el sòl i el clima proporcionen una variada vegetació, sovint exuberant, amb alzinars, rouredes i fagedes d’ excepcional valor paisatgístic.

Al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa hi ha 28 itineraris pedestres que transcorren pels indrets més interessants del Parc Natural. La majoria estan senyalitzats, excepte alguns dels més llargs que, si s’hi està acostumat, es poden seguir fàcilment amb l’ajuda del plànol-guia del Parc Natural.

Els itineraris del Parc Natural connecten sovint amb els de la xarxa de senders Itinerànnia. Per tant, des dels itineraris del Parc Natural es pot accedir a peu a qualsevol altre punt de la Garrotxa, el Ripollès o l’Alt Empordà a través d’Itinerànnia.

La Fageda d’en Jordà

Aquesta excursió és ideal per sortir amb els nens i que gaudeixin d’una dia diferent. Combina una mica de cultura sobre el nostre país i una activitat que de ben segur els encantarà. Excurssió en carruatges per la fageda d’en Jordà i a continuació la visita a la granja cooperativa de la fageda on podreu degustar i comprar iogurts, gelats, etc.

La famosa Fageda d’en Jordà és un bosc de faigs molt excepcional perquè creix en un terreny planer, a només 550m d’altitud. De fet, s’assenta damunt d’una colada de lava que va emetre el volcà del Croscat, gràcies a la qual ofereix un relleu accidentat. En aquest enllaç podeu trobar els detalls de l’itinerari que us recomenem per la Fageda d’en Jordà.

La Fageda d’en Jordà és una de les 26 reserves naturals que forma part del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Diuen que l’estació més bonica per visitar-la és la tardor, però la veritat és que qualsevol estació és bona, per gaudir d’un bon dia en familia.

Si voleu disfrutar en familia d’una jornada diferent, us recomenem l’excurssió en carruatges per la fageda d’en Jordà. Amb els carruatges tirats per cavalls, anireu recorrent el seu interior coneixent la seva història i el seu entorn. Durada 1 hora. Més detalls en aquest enllaç.

Cooperativa la Fageda

Com a activitat diferent i molt interessant per grans i petits, podeu visitar la granja de iogurts la fageda. Podreu visitar les instal.lacions i fer un petit tast.