Pobles a visitar

Camprodon

A 6.8 KM

Camprodon és un d’aquells pobles de Catalunya que val la pena visitar, al menys un cop a la vida. És famós pels  seus embotits com el Bull negre, el Bull Blanc, la llonganissa o el reconegudíssim fuet de Camprodon, així com també les famoses Galetes Birba, segur que n’heu menjat alguna vegada! Passejant pel centre històric també trobareu la casa on va nèixer Isaac Albéniz i unes esglèsies i monastirs romànics increíbles

El terme municipal de Camprodon és un dels més grans de la vall, gràcies a l’annexió dels termes de Freixenet, la colònia Estebanell i dels pintorescs pobles de Rocabruna i Beget. El turisme, a Camprodon, hi ha estat present des de principis del s.XIX, amb l’arribada dels primers excursionistes i persones importants de la burgesia barcelonesa.

Monestir de Sant Pere de Camprodon

Passejant per Camprodon, ens trobem el Monestir de Sant Pere, fundat per Guifré II, comte de Besalú, a mitjans del segle X, avui dia només en podem contemplar l’església. El claustre ja era destruït l’any 1460 i al segle XVII, el monestir estava en tan mal estat que els vuit monjos i l’abat havien de residir en cases particulars. Durant el segle XX es derruïren les dependències monacals i es restaurà l’església.L’església és del segle XII, de planta de creu llatina. Té una sola nau, coberta amb volta de canó lleugerament apuntada, reforçada per arcs torals. Cal destacar-ne els cinc absis rectangulars, quatre dels quals es troben en el transsepte i no es diferencien des de l’exterior.

Sant Joan de les Abadesses

A 8 KM

La vila de Sant Joan de les Abadesses és de visita obligada quan ets a prop de la zona. El poble ocupa el centre d’una vall pre-pirinenca, travessada pel riu Ter de llevant a ponent i encerclada per muntanyes altes.

Al càmping els Roures, disposem de descomptes especials pels clients que vulgui visitar el Centre d’Interpretació del Mite del Compte Arnau (15% descompte).

Vall de Núria

30 KM (fins l’enllaç al cremallera de Nuria)

L’estació de muntanya de Vall de Núria, d’una riquesa natural i paisatgística única, domina  un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i des d’ on neixen multitud de fonts i torrents. S’hi accedeix amb un tren cremallera, que surt des de Ribes de Freser o Queralbs, té un recorregut de 12,5 quilòmetres i supera un desnivell de més de 1000 metres. Un cop allà, podeu fer múltiples excursions, sortides a cavall o amb poni, tir amb arc, barques, jugar al parc lúdic, esquiar…

Setcases

Setcases, és un poble pintoresc, amb cases, carrers i carrerons de pedra acuradament restaurats que guarden tot el regust tradicional. Aquest antic nucli rural ha esdevingut un dels punts més turístics de la comarca gràcies a la proximitat de les pistes d’esquí de Vallter 2000, i a l’espectacularitat del seu entorn.

Un entorn natural i paisatgístic privilegiat, una gran oferta, tant gastronòmica com hotelera, un ambient rural i tranquil, l’estació d’esquí Vallter 2000 i la bona acollida que ofereixen els seus veïns, han fet de Setcases un reconegut i prestigiós destí turístic.

beget

El nucli de Beget és el principal encant. Destaquen l’església romànica de Sant Cristòfol amb la Majestat del retaule de l’altar major i la torre del rellotge. A més, val la pena admirar els seus ponts.

Suggeriments:

Si visites Beget a l’estiu, durant les temperatures càlides, no et perdis les gorges de Beget. Són tres grans basses situades als afores del nucli, en direcció a Oix, a la riera de Salarsa. Un bany refrescant en aquestes gorges farà que la visita sigui una experiència inoblidable. A més, practicar senderisme per algun dels seus camins serà una activitat fantàstica.

llanars

8,3 KM

Gaudeix d’un paissatge únic, obert i assoleiat. El poble de Llanars és el nucli central del municipi, que també inclou els veïnats de Llanarès i Espinauga, així com les caseries de Feitús i del Riberal de Feitús.

L’església parroquial de Sant Esteve es troba al cor del nucli urbà. Les cases més antigues, situades al costat nord de l’església, formen carrers estrets i curts, sense seguir una distribució simètrica.

Actualment, Llanars és sens dubte un dels municipis del Ripollès amb un major creixement urbanístic.

Més informació a la recepció del Càmping