Entorn

Activitats

Activitats pels voltants del Càmping els Roures

A continuació detallem moltes activitats i excursions que es poden fer pels voltants del Càmping els Roures i de la Vall de Camprodon.

Comença a preparar el teu planning d’activitats i excursions per la teva estada amb nosaltres, imprimeix des d’aquí la nostra versió reduida d’activitats per llegir-la amb comoditat des de casa teva!

Via Romana del Capsacosta

L’excurssió estrella des de la mateixa porta del Càmping els Roures és la Via Romana del Capsacosta. Vorejant el Càmping, es troba l’inici d’aquesta excurssió tan bonica i 100% recomenable. Molt ben conservada en alguns dels seus trams, val molt la pena visitar-la. És el millor monument històric de la Vall de Camprodon. Amb una distància de recorregut de 8,55 Km i una pujada acumulada de 355 metres val la pena l’esforç per la seva bellesa constructiva i el paisatge que l’envolta.

La via romana entre Sant Pau de Seguries i Sant Salvador de Bianya és part de la ruta de comunicació antiga entre el Ripollès i la Garrotxa. Els arqueòlegs creuen probable que aquesta calçada empedrada que uneix Sant Salvador de Bianya amb Sant Pau de Segúries sigui d’origen romà. Podria tractar-se d’un ramal secundari de la via Augusta que, començava a Vallespir i passant pel Coll d’Ares, anava a buscar la vall del Fluvià.

CAMINADA POPULAR PER LA VIA ROMANA: festes i tradicions a St. Pau de Segúries

L’últim diumenge del mes d’octubre es celebra aquesta caminada popular, on els participants es vesteixen de romans i reviuen l’us originari d’aquesta via de comunicació

Dades tècniques:

  • Temps: 3h 0min
  • Distància en km: 8,05 km
  • Alçada màxima: 986
  • Alçada mínima: 412
  • Desnivell acumulat de pujada: 574
  • Desnivell acumulat de baixada: 104
  • Dificultat: Fàcil

Caçadors de bolets

Activitat de tardor a Camprodon

Als voltants del Càmping els Roures, podem trobar pinedes i fagedes on passejar i trobar els tan apreciats rovellons, ceps, trompetes entre d’altres. Fem exercici, i si hi ha sort i trobem, els podem cuinar i degustar. La riquesa de la vegetació autòctona afavoreix el creixement de gran varietat de bolets com els ceps, llenegues, peus de rei, “fredolics”, rovellons i un llarg etcètera, convertint la tardor en un moment únic per dedicar-se a la seva collita en un entorn paisatgístic també únic.

Molló Parc, un parc d’animals

Molló Parc és un Parc Natural situat en un bosc. Durant el recorregut i a través de diverses activitats, el visitant pot apreciar la flora, aprenent a distingir pins, roures, alzines, freixes, grèvols, alberedes, hagis, etc.. i a gaudir dels seus prats i de l’encant del bosc mixt del Pirineu.

Activitat ideal per passar un bon dia. En una zona del recorregut es troba un riu i podeu degustar un fabulós pícnic en una zona molt bonica.

MOLLÓ PARC AVENTURA

Nou parc amb diferents activitats sobre els arbres com tirolinas i ponts tibetans. Hi ha quatre circuits amb diferents nivells de dificultat en funció de l’altura i l’edat. Un d’aquests està pensat per a nens d’entre 2 a 5 anys.