Via Romana del Capsacosta

els-roures L’excurssió estrella des de la mateixa porta del Càmping els Roures és la Via Romana del Capsacosta.
Vorejant el Càmping, es troba l’inici d’aquesta excurssió tan bonica i 100% recomenable. Molt ben conservada en alguns dels seus trams, val molt la pena visitar-la. És el millor monument històric de la Vall de Camprodon. Amb una distància de recorregut de 8,55 Km i una pujada acumulada de 355 metres val la pena l’esforç per la seva bellesa constructiva i el paisatge que l’envolta.

Excursions des del Camping els rouresLa via romana entre Sant Pau de Seguries i Sant Salvador de Bianya és part de la ruta de comunicació antiga entre el Ripollès i la Garrotxa.Els arqueòlegs creuen probable que aquesta calçada empedrada que uneix Sant Salvador de Bianya amb Sant Pau de Segúries sigui d’origen romà.  Podria tractar-se d’un ramal secundari de la via Augusta que, començava a Vallespir i passant pel Coll d’Ares, anava a buscar la vall del Fluvià.

hand
El recorregut complet poden ser unes 3 hores anar i tornar, però sempre podeu fer un trocet, gaudir de les vistes i tornar enrera. 100% recomenable (a partir de 4 anyets).

Una oportuna acció de neteja i de consolidació ha permès que la Via Romana, testimoni excepcional d’un període històric de gran transcendència per al nostre país, hagi recuperat la seva importància monumental, mostrant una sèrie de murs, guarda-rodes i altres elements que posen de manifest l’extraordinari treball de construcció realitzat uns dos mil anys enrere.

CAMINADA POPULAR PER LA VIA ROMANA: festes i tradicions a St. Pau de Segúries
L’últim diumenge del mes d’octubre es celebra aquesta caminada popular, on els participants es vesteixen de romans i reviuen l’us originari d’aquesta via de comunicació

Dades tècniques:

  • Temps: 3h 0min
  • Distància en km: 8,05 km
  • Alçada màxima: 986
  • Alçada mínima: 412
  • Desnivell acumulat de pujada: 574
  • Desnivell acumulat de baixada: 104
  • Dificultat: Fàcil

(Dades Itinerania)